Förberedelser för att avsluta betet tidigare för att ha bete på våren 2019


Practice abstract

Description

På grund av torkan under sommaren 2018 var det mycket viktigt för Michael Quigley i Nenagh, Co. Tipperary (Irland) att avsluta betet tidigare på hösten 2018 för att ha bete på våren 2019. En del av skötseln är att 60 % av marken ska betas i oktober och stängas av fram till våren därpå. Detta ska garantera tillräckligt bete för tidigt släpp i februari. Resterande 40 % marken kan betas i november och möjliggöra sent bete under året (mitten/slutet av november). Fållorna bredvid mjölkningsanläggningen, lågavkastande fållor, fållor med flera ingångar och utgångar och vattenpunkter ska betas till oktober för att ha dessa fållor tillgängliga för bete igen i februari och mars 2019.

Våta väderförhållanden är en utmaning för bete i oktober och november. Stripbete med 12-timmarspass är användbart för att minimera skador och skydda återväxten. Lågavkastande fållor betas vid blött väder och leriga jordar betas vid torrt väder.

Lantbrukaren motiveras av att förlänga betessäsongen, men att avsluta betet tidigare så att det finns tillräckligt med bete för tidigt släpp i februari, minimera mängden ensilage i foderstaten och att maximera mjölkavkastningen per ko.

Additional information

Farming system

conventional farming

Domains of innovation

grazing management system

Main types of animal

dairy cattle

Country

Ireland

Product type

Practice abstract

Language

Swedish

Top
Translate »
Tweet
Share